Pripadnici hrvatskog kontingenta u Poljskoj obilježili 32. obljetnicu Hrvatske vojske

11. hrvatski kontingent i u Poljskoj obilježio Dan Hrvatske vojske raznim natjecanjima

Pripadnici 11. HRVCON-a NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence), obilježili su Dan Hrvatske vojske povodom 28. svibnja nizom natjecanja na kojima su sudjelovali pripadnici savezničkih snaga.

Svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, 11. HRVCON uputio je čestitku za 32. obljetnicu ustrojavanja Hrvatske vojske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske.

U utrci na 5 kilometara prvo mjesto je uvjerljivo osvojio pripadnik 11. HRVCON-a pozornik Ivan Marek, drugo i treće mjesto pripalo je pripadnicima britanskih oružanih snaga. U ženskoj kategoriji prvo mjesto je osvojila rumunjska pripadnica, dok su drugo i treće mjesto osvojile vojnikinja Dorothea Višić i vojnikinja Matea Šimunić.

Hrvatski vojnici su u natjecanju u boćanju osvojili prva tri mjesta u konkurenciji od devet ekipa.

U natjecanju u roštiljanju prvo mjesto je osvojila britanska ekipa, dok je drugo mjesto pripalo rumunjskoj ekipi. Hrvatska ekipa koju su predvodili skupnik vojni Stjepan Asić i razvodnik Damir Cindrić osvojila je treće mjesto. U stolnom tenisu prvo mjesto je osvojio rumunjski predstavnik, a drugo mjesto nadnarednik Drago Rusan, dok je treće mjesto osvojio narednik Mladen Kurešević.

U odbojci na pijesku prvo mjesto su osvojili Amerikanci, drugo mjesto osvojili su hrvatski vojnici, a treće je pripalo Rumunjima. Rumunjski predstavnici osvojili su prvo mjesto u nogometu, drugo mjesto su osvojili hrvatski, a treće mjesto britanski pripadnici.

Objava Pripadnici hrvatskog kontingenta u Poljskoj obilježili 32. obljetnicu Hrvatske vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti