Posjet zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporu

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote posjetio je Zapovjedništvo Zapovjedništva za potporu u vojarni "1. gardijske brigade 'Tigrovi' – Croatia" u Zagrebu

Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote, general-bojnik Shawn Manke sa izaslanstvom, posjetio je Zapovjedništvo za potporu u vojarni “1. gardijske brigade ‘Tigrovi’ – Croatia” u Zagrebu. Ovo je ujedno prvi i nastupni posjet generala Mankea zapovjedniku Zapovjedništva za potporu.

Domaćin radnog sastanka ispred hrvatske strane bio je zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-pukovnik Mladen Fuzul. Tema sastanka bila je dosadašnja i buduća suradnja te razmjena iskustava između Nacionalne garde Minnesote i Zapovjedništva za potporu na području logističke potpore.

Savezna Država Minnesota postala je država partner s Republikom Hrvatskom 1996. godine. Kroz State Partnership Program. Nacionalna garda Minnesote uključena je u redovita godišnja zajednička uvježbavanja s Hrvatskom vojskom. Pored toga, zajedno s pripadnicima Hrvatske vojske sudjeluju u brojnim humanitarnim projektima diljem Republike Hrvatske te su aktivno uključeni u pomoć pri daljnjem razvoju sposobnosti i interoperabilnosti snaga Hrvatske vojske.

Objava Posjet zapovjednika Nacionalne garde Minnesote Zapovjedništvu za potporu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti