Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta na STEM Gamesu u Umagu

Na ovogodišnjem STEM natjecanju (S.T.E.M. Games – Science, Technology, Engineering, Mathematics), koje je održano u Umagu od 9. do 14. svibnja 2023. godine, natjecalo se 19 fakulteta iz Hrvatske te tri fakulteta iz Bosne i Hercegovine

Na ovogodišnjem STEM natjecanju (S.T.E.M. Games – Science, Technology, Engineering, Mathematics), koje je održano u Umagu od 9. do 14. svibnja 2023. godine, natjecalo se 19 fakulteta iz Hrvatske te tri fakulteta iz Bosne i Hercegovine. Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” (HVU) natjecali su se u futsalu, košarci, krosu te znanju rješavanja problema iz domene znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

U krosu se šest kadeta HVU-a plasiralo unutar prvih 25 mjesta od ukupno 115 natjecatelja. U futsalu smo u četvrtfinalu poraženi od ekipe Fakulteta elektronike i računarstva dok su u inženjerskoj areni (Engineering) kadeti skupno osvojili 15. mjesto.

Od dodatnih aktivnosti koje nudi STEM Games, kadeti su svoje sposobnosti pokazali u bench pressu, gdje su u kategoriji do 90kg sa dignutih 110kg osvojili 3. mjesto. Također su sudjelovali i natjecali se u kartanju bele gdje su osvojili 3. mjesto. Kadeti koji su sudjelovali na natjecanju su zahvalni na pruženoj prilici da predstave Hrvatsko vojno učilište u ovakvom tipu natjecanja te su istaknuli kako se nadaju da će slijedeće godine mogućnost sudjelovanja dobiti veći broj kadeta kako bi ekipno bili još uspješniji.

STEM Games je studentsko natjecanje koje se održava od 2018. Godine i na njemu se studentima nudi prilika za natjecanjem u raznim kategorijama sporta, esporta ili znanja.

Objava Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta na STEM Gamesu u Umagu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti