Sveta misa u bazilici Svete Krunice

U bazilici Svete Krunice u Lourdesu je u petak 12. svibnja 2023. godine, za hrvatske i hodočasnike Vojnog ordinarijata BiH služena sveta misa

U bazilici Svete Krunice u Lourdesu je u petak 12. svibnja 2023. godine, za hrvatske i hodočasnike Vojnog ordinarijata BiH služena sveta misa.

Misu je predvodio Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH msgr. Tomo Vukšić, a u zajedništvu s vojnim ordinarijem u RH msgr. Jurom Bogdanom, generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u RH don Markom Medom i vojnim i policijskim kapelanima.

U ispunjenoj bazilici svetu misu su nastupom uveličali Orkestar Hrvatske vojske te klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj i policijska klapa svetog Mihovila.

U propovijedi je nadbiskup Vukšić, pozdravljajući sve hodočasnike iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine rekao kako Isus nije došao kako bi dokidao zakon, već kako bi ga nadopunjavao, od “Ljubi bližnjega kao sebe sama” do “Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio”. Ukazao je na snagu ljubavi, jer ljubav izvire iz Isusova boravka na zemlji, iz njegovih riječi i djela pozvavši vjernike da svjedoče ljubav.

U nastavku svete mise tri bračna para koji obilježavaju okrugle obljetnice, a koja su sudjelovali na 29. Hrvatskom vojnom hodočašću obnovili su bračne zavjete. Njima su se pridružili i drugi bračni parovi u potvrdi sakramenta braka.

Ovogodišnje 29. Hrvatsko vojno hodočašće nastavlja se večeras, otvorenjem 63. međunarodnog vojnog hodočašća.

Objava Sveta misa u bazilici Svete Krunice pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti