Sveta misa u katedrali u Avignonu

U povijesnoj katedrali u Avignonu, jednoj od postaja 29. hrvatskog vojnog hodočašća u Lourdes u srijedu 10. svibnja 2023. godine slavljena je sveta misa

U povijesnoj katedrali u Avignonu, jednoj od postaja 29. hrvatskog vojnog hodočašća u Lourdes u srijedu 10. svibnja 2023. godine slavljena je sveta misa.

Misu je predvodio vrhbosanski nadbiskup i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj don Markom Medom i vojnim kapelanima oba ordinarijata.

U homiliji je nadbiskup Vukšić istaknuo potrebu izgradnje mira, ali ne onoga kako ga svjetovno doživljavamo. “Taj mir kojega trebamo graditi je kršćanski mir, izmirenje sa samim sobom, mir u vjeri, u Bogu, mir u Kristu, koji je uskrsnuo i živi u nama”, rekao je nadbiskup Vukšić.

Vojnim hodočasnicima iz Hrvatske u Avignonu pridružili su se hodočasnici iz Bosne i Hercegovine, odakle zajedno nastavljaju put prema Lourdesu, u okviru 29. hrvatskog vojnog i 63. Međunarodnog vojnog hodočašća.

Objava Sveta misa u katedrali u Avignonu pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti