Pripadnica ZzP-a u vježbi "MEDICAL MAN 18"

U Češkoj Republici održana je multinacionalna vježba zdravstvenih snaga "Medical man 18"

U organizaciji NATO Centra izvrsnosti za vojnu medicinu iz Budimpešte, pripadnica Zapovjedništva za potporu pukovnica Ružica Pavić-Kevrić, liječnica i voditeljica Odsjeka za zdravstvenu potporu u Odjelu za logistiku ZzP-a, u razdoblju od 14. do 20. rujna 2018. sudjelovala je u multinacionalnoj vježbi zdravstvenih snaga "Medical man 18", u Hradecu Kralovom u Češkoj Republici

Pukovnica Pavić-Kevrić sudjelovala je u ulozi NATO MEDEVAL (Medical Evaluation) ocjenjivača na ocjenjivanju spremnosti multinacionalne medicinske postrojbe (poljske vojne bolnice) druge razine zdravstvene potpore koju čine zemlje "Višegradske skupine" (Enhanced Medical Treatment Facility -V4 ROLE 2 E MTF) u okviru multinacionalnih medicinskih snaga koje će pružati zdravstvenu potporu snagama određenim za EU BG II/2019.

Čelnik ocjenjivačkog MEDEVAL tima bio je pukovnik Oscar Maijboom, voditelj Odsjeka za obuku i ocjenjivanje, a tim se sastojao od ukupno 18 pripadnika zdravstvene službe iz 11 zemalja. Bolnica je šatorsko-kontejnerskog tipa s kontejnerima za potrebe kirurgije, sterilizacije, dijagnostike, ljekarne, skladištenja lijekova i medicinskog kisika te stomatologije.
Pukovnica Pavić-Kevrić kao višegodišnji iskusni MEDEVAL ocjenjivač imenovana je čelnicom multinacionalnog tima za ocjenjivanje kirurškog modula i sterilizacije, primarne zdravstvene zaštite i hitne službe.

Foto: OSRH / ZZP

Vijesti