U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje “Prvi za Hrvatsku 2023.”

Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” službeno je otvoreno u vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 27. travnja 2023. godine. Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH otvorio je brigadni general Željko Ljubas. “Došli ste u Požegu kao odabrani pojedinci iz svojih postrojbi, da među sebi ravnima, u […]

Natjecanje “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku” službeno je otvoreno u vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak 27. travnja 2023. godine.

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH otvorio je brigadni general Željko Ljubas.

“Došli ste u Požegu kao odabrani pojedinci iz svojih postrojbi, da među sebi ravnima, u časnom nadmetanju dokažete svoje sposobnosti. Tijekom natjecanja, put vas vodi od Pakraca do Okučana i na tom putu prijeći ćete dio područja oslobođenog u vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak. Na tome putu sjetite se svih sudionika ove velike pobjede u Domovinskom ratu i neka vam vojno-redarstvena operacija bude i danas inspiracija u svladavanju novih izazova”, rekao je general Ljubas.

Pored 42 pripadnika Oružanih snaga RH i deset pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova za titulu najspremnijeg natjecati će se u posebnoj kategoriji i 32 pripadnika savezničkih i partnerskih oružanih snaga iz Bosne i Hercegovine, Češke, Francuske, Estonije, Kosova, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Sjedinjenih Američkih Država. Ove godine natječe se i devet žena, od kojih je šest pripadnica postrojbi Oružanih snaga RH.

Nositelj natjecanja je Središte za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu. Zapovjednik natjecanja je zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike brigadir Mile Valentić, voditelj natjecanja je prvi dočasnik Središta časnički namjesnik Goran Kvaternik, a glavni koordinator je prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec.

Natjecatelji će nakon kvalifikacijskog gađanja 29. travnja dobiti startne brojeve, a glavno natjecanje održat će se 1. svibnja, na 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, na trasi od Pakraca do Okučana.

Objava U Požegi otvoreno međunarodno natjecanje “Prvi za Hrvatsku 2023.” pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti