Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj u aktivnosti “Spur Ride”

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su u četvrtak 27. travnja 2023. na aktivnosti "Spur Ride"

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su u četvrtak 27. travnja 2023. na aktivnosti “Spur Ride”.

Riječ je o tradicionalnoj aktivnosti američkih konjičkih postrojbi koja se sastoji od niza radnih točaka na kojima se rješavaju vojnički zadaci i prepreke. Uspješnim završetkom, pripadnicima se dodjeljuju srebrne mamuze – “The Order of the Spur” .

Natjecanje je uspješno završilo osam pripadnika hrvatskog kontingenta kojima su svečano dodijeljene srebrne mamuze. Aktivnost je provedena u bazi Bemowo Piskie te na području u blizini baze. Trajala je 17 sati tijekom kojih su testirana psihička i fizička snaga sudionika, od strane pripadnika američke vojske koji su prethodno završili “Spur Ride”.

The Order of the Spur je konjička tradicija vojske Sjedinjenih Američkih Država. Vojnici koji služe u konjičkim postrojbama uvršteni su u Red Spur te im se nakon uspješnog završetka natjecanja “Spur Ride” dodjeljuju srebrne mamuze. Sukladno američkim pravilima, nošenje mamuza na čizmama je dopušteno tijekom svečanih ceremonija i na različitim događanjima, odnosno kada to odredi zapovjednik konjičke postrojbe.

Objava Pripadnici 11. HRVCON-a u Poljskoj u aktivnosti “Spur Ride” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti