Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta u Republici Poljskoj sudjelovali na vojnoj vježbi “Ballroom blitz”

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta NATO ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su na vojnoj vježbi "Ballroom blitz" koja se provodila od 27. do 30. ožujka 2023. na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Republici Poljskoj

Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta NATO ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj (eFP – enhanced Forward Presence) sudjelovali su na vojnoj vježbi “Ballroom blitz” koja se provodila od 27. do 30. ožujka 2023. na vojnom poligonu Bemowo Piskie u Republici Poljskoj.

Vježba se odvijala u suradnji s pripadnicima američkog kontingenta, bitnicom Bulldog. Na vojnoj vježbi prikazane su sve sposobnosti borbenih vozila Paladin i Panzer haubica PzH 2000 te su izvršena uspješna dnevna i noćna gađanja.

Cilj vježbe je, osim suradnje s pripadnicima američkog kontingenta, bila vatrena zadaća s koordiniranim osvjetljavanjem.

Pripadnici 11. HRVCON-a su još jednom prikazali uvježbanost i izvrsno poznavanje vojnih vještina i taktike te spremnost u dijeljenju stečenog znanja savezničkim snagama Borbene grupe.

Objava Pripadnici 11. hrvatskog kontingenta u Republici Poljskoj sudjelovali na vojnoj vježbi “Ballroom blitz” pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti