Međugranska obuka pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske kopnene vojske

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj u četvrtak 16. ožujka 2023. godine provedena je međugranska obuka pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske kopnene vojske

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” Slunj u četvrtak 16. ožujka 2023. godine provedena je međugranska obuka pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske kopnene vojske.

Na ovoj obuci, sukladno Hrvatskim vojnim normama, uvježbavane su procedure poziva za vatru, korekcije topničke vatre te izvješćivanja o učinku na cilj.

Tijekom provedbe bojnog gađanja s haubicama 122mm D-30 iz sastava Topničko raketne bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade korišteni su i helikopteri OH-58D Kiowa Warrior iz 393. eskadrile helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Jedna od temeljnih namjena navedenih helikoptera njihovo je korištenje u procesu akvizicije ciljeva za kopnene snage, pa i zajedničko djelovanje po istima.

Objava Međugranska obuka pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Hrvatske kopnene vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti