Stručni seminar ključnog osoblja vojnih studijskih programa

Razgovaralo se i o načinima poboljšanja istraživanja i inovacija u području obrane te o mobilnosti studenata vojnih studijskih programa

U organizaciji Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" u vojarni "Kovčanje" na Malom Lošinju od 12. do 15. rujna 2018., održan je stručni seminar pod nazivom "Sveučilišni studiji za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske" za voditelje studija, nastavnike i suradnike na sveučilišnim studijima Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje i Vojno pomorstvo.

Osim domaćina, zapovjednika HVU-a general-bojnika Mate Pađena, na seminaru su sudjelovali i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za nastavu Sveučilišta u Splitu Rosanda Mulić, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje Sandra Bezjak, dekan HVU-a brigadir Slobodan Čurčija, prodekanica za studijske programe HVU-a brigadirka Vesna Trut, voditelji studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, Ivica Smojver i Lidija Kos Stanišić, voditeljica studijskog programa Vojno pomorstvo Merica Slišković, te predstavnici fakulteta koji sudjeluju u provedbi studijskih programa i predstavnici HVU-a.

Stručni seminar održan je kroz predavanja i panel diskusije, pregled i analizu postignuća sveučilišnih studija za potrebe OS RH, izvješća o studijima s osvrtom i iskustvima voditelja studija, kao i raščlamba završnih radova kadeta. 

Razgovaralo se i o načinima poboljšanja istraživanja i inovacija u području obrane te o mobilnosti studenata vojnih studijskih programa. Također, prezentirani su i rezulatati istraživanja Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar o stavovima kadeta, a povjerenstvo o upravljanju kvalitetom podnijelo je izvješće o radu. 



Vijesti