Zapovjedno izviđanje 3. HRVCON-a NATO eFP u Poljskoj

Zapovjednik budućeg 3. HRVCON-a eFP u Republici Poljskoj satnik Željko Trček proveo je zapovjedno izviđanje u području razmještaja HRVCON-a

Zapovjednik budućeg 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Republici Poljskoj satnik Željko Trček sa suradnicima proveo je od 10. do 14. rujna 2018. godine zapovjedno izviđanje u području budućeg razmještaja HRVCON-a na sjeveroistoku Poljske.

S obzirom da će uskoro uslijediti rotacija između 2. i 3. HRVCON-a u sastavu NATO Borbene grupe u Republici Poljskoj, pripadnici 3. HRVCON-a upoznali su se s uvjetima smještaja i rada na vojnom poligonu Bemowo Piskie. 

Tom prigodom, predstavnike 3. HRVCON-a primio je aktualni zapovjednik 2. HRVCON-a satnik Dario Bilješković sa suradnicima koji ih je upoznao s aktivnostima i zadaćama koje su pripadnici 2. HRVCON-a provodili tijekom svojeg angažmana u Poljskoj. 

Tijekom izviđanja posjetili su i zapovjedništvo 15. mehanizirane brigade u Gižyckom u čijem se sastavu nalazi Borbena grupa. Zamjenik zapovjednika brigade, pukovnik Bogdan Rycerski izrazio je uvjerenje da će se izuzetno uspješna suradnja i prijateljstvo koje smo učvrstili kroz zajedničku obuku i vježbe nastaviti i tijekom sljedeće rotacije pripadnika Hrvatske vojske.



Vijesti