Održan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV

Koncert Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske održan je u subotu 18. veljače 2023. u Domu Hrvatske vojske "Zvonimir" u Zagrebu.

Koncert je organiziralo Zapovjedništvo za potporu, a dobrovoljni prilozi publike donirat će se u Zakladu vojne solidarnosti.

Uz Simofonijski puhački orkestar Hrvatske vojske pod vodstvom maestra pukovnika Miroslava Vukovojca-Dugana, nastupili su Šibensko pjevačko društvo “Kolo” i mladi čelist Lovre Tunuković. Na koncertu su se izvodile skladbe Bolero (M. Ravel), Slike s izložbe (M. P. Musorgski) i Adiemus (K. Jenkins).

Šibensko pjevačko društvo “Kolo” jedno je od najstarijih i najtrofejnijih amaterskih kulturnih društava u Hrvatskoj, koje kontinuirano djeluje od 1899. godine.

Zaklade vojne solidarnosti osnovana je za promicanje humanitarnog djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog statusa. Zaklada je osnovana s ciljem pružanja financijske pomoći za liječenje stradalih i teško oboljelih zaposlenika i članova njihove uže obitelji, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih i umrlih zaposlenika, pružanja materijalne pomoći nezaposlenim roditeljima, ako je o njima poginuli ili umrli zaposlenik skrbio. Zaklada se financira dragovoljnim mjesečnim novčanim prilozima zaposlenika, darovnicama, donacijama, prihodima od organiziranja dobrotvornih koncerata, izrade i prodaje tiskovina i dr.

Objava Održan koncert Simfonijskog puhačkog orkestra HV pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti