Posjet prvog dočasnika 8. i 9. HRVCON-u Afganistanu

U području operacije Resolute Support u Afganistanu, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Mario Mateljić posjetio je pripadnike 8. i 9. hrvatskog kontingenta.

U njegovoj pratnji bili su prvi dočasnici 8. i 9. HRVCON-a, časnički namjesnici Stipica Bolanča i Tihomir Slanac, te su zajedno obišli sve sastavnice u području odgovornosti Zapovjedništva  za obuku i savjetovanje Sjever  na sjeveru Afganistana.

Tijekom radnog posjeta prvi dočasnik OSRH imao je prilike uvjeriti se u osposobljenost te život i rad pripadnika kontingenata, a naglasak posjeta bio je usmjeren na pripadnike zaštitnih snaga te savjetnike pripadnika Afganistanske Narodne Armije.

Upriličen je i susret s prvim dočasnikom Zapovjedništva  za obuku i savjetovanje Sjever, časničkim namjesnikom Markom Daschom, koji je posebno pohvalio sve pripadnike hrvatskih kontingenata kao izuzetne profesionalce u području operacije na koje se kao saveznike mogu svi osloniti.

U završnom dijelu posjete prvi dočasnik OSRH sudjelovao je na svečanosti dodjele priznanja za najbolje vojnike i dočasnike mjeseca 8.HRVCON-a, na kojoj je zapovjednik kontingenta brigadir Branko Tubić posebno istaknuo važnost i ulogu vojnika i dočasnika u takvim zahtjevnim zadaćama Hrvatske vojske kao što je sudjelovanje u misiji Resolute Support.



Vijesti