Koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske za Zakladu vojne solidarnosti

Uz Jazz orkestar Hrvatske vojske, na koncertu su nastupili Klapa HRM-a “Sveti Juraj” te solisti Nika Pastuović i Adalbert Turner Juci

Povodom Valentinova održan je humanitarni koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske pod nazivom “Ljubav se zove…” u četvrtak 9. veljače 2023. godine u Domu HV „Zvonimir“ u Zagrebu.
Humanitarni koncert je organiziralo Zapovjedništvo za potporu, a prikupljeni dobrovoljni prilozi publike donirat će se Zakladi vojne solidarnosti.

Uz Jazz orkestar Hrvatske vojske pod vodstvom bojnika vojnog specijaliste Davora Dropuljića, nastupili su Klapa HRM-a “Sveti Juraj” te solisti Nika Pastuović i Adalbert Turner Juci.

Pred mnogobrojnom publikom na koncertu su se izvodile popularne pjesme ljubavne tematike, Ono sve što znaš o meni (Arsen Dedić), Ljubav se zove imenom tvojim (Dino Dvornik), Dođi, Sve još miriše na nju (Parni valjak), Marina (Prljavo kazalište). Publika je uživala i u klapskim hitovima, poput, Uvijek ću te voljeti, Jubin te, Cesarica, te nezaboravna Ruža crvena.

Zaklada vojne solidarnosti osnovana je za promicanje humanitarnog djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihovog socijalnog statusa, a osnovana je s ciljem pružanja financijske pomoći za liječenje stradalih i teško oboljelih zaposlenika i članova njihove uže obitelji, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih i umrlih zaposlenika, pružanja materijalne pomoći nezaposlenim roditeljima, ako je o njima poginuli ili umrli zaposlenik skrbio. Zaklada se financira dragovoljnim mjesečnim novčanim prilozima zaposlenika, darovnicama, donacijama, prihodima od organiziranja dobrotvornih koncerata, izrade i prodaje tiskovina i dr.

Objava Koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske za Zakladu vojne solidarnosti pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti