U Zapovjedništvu specijalnih snaga završena Obuka za minsko-eksplozivna sredstva i diverzije

Sukladno Planu obuke za 2022/23 instruktori Zapovjedništva specijalnih snaga prošlog tjedna uspješno su priveli kraju Obuku specijalista za minsko – eksplozivna sredstva i diverzije. Obuka je provedena na više poligona i u vojarnama Republike Hrvatske u suradnji s drugim ustrojbenim cjelinama Oružanih snaga RH. Uz instruktore ZSS-a, kao predavači, sudjelovali su i stručnjaci za minsko-eksplozivna […]

Sukladno Planu obuke za 2022/23 instruktori Zapovjedništva specijalnih snaga prošlog tjedna uspješno su priveli kraju Obuku specijalista za minsko – eksplozivna sredstva i diverzije.

Obuka je provedena na više poligona i u vojarnama Republike Hrvatske u suradnji s drugim ustrojbenim cjelinama Oružanih snaga RH.

Uz instruktore ZSS-a, kao predavači, sudjelovali su i stručnjaci za minsko-eksplozivna sredstva iz ostalih postrojbi Oružanih snaga RH. Polaznici su pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga koji su nedavno prošli Temeljnu obuku za specijalna djelovanja, a navedena obuka svojevrsna je nadogradnja potrebna za djelovanje u operativnim grupama i timovima ZSS-a.

S obzirom na prirodu obuke i rukovanje eksplozivnim sredstvima, tijekom cijelog ciklusa primijenjene su visoke mjere i standardi sigurnosti.

Objava U Zapovjedništvu specijalnih snaga završena Obuka za minsko-eksplozivna sredstva i diverzije pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti