Obuka pričuvnog sastava u Inženjerijskoj pukovniji HKoV

Na vojnom poligonu "33. inženjerijske brigade Hrvatske vojske" u Karlovcu provedena je obuka pripadnika pričuvne inženjerijske satnije

Zapovjedništvo i podređene postrojbe Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske provele su od 7. do 16. studenoga 2022. godine na vojnom poligonu “33. inženjerijske brigade Hrvatske vojske” u Karlovcu, redovno godišnje uvježbavanje pripadnika pričuvne inženjerijske satnije.

Obuka je provedena sukladno planu obuke razvrstane pričuve s težištem na provedbi praktičnih zadaća u okviru kojih su pričuvnici prošli obuku iz vojne službe, poslova i procedura vođenja postrojbe, obuku iz temeljnih vojnih vještina i gađanja s osobnim naoružanjem te obuku iz specijalističkih vojnih vještina roda inženjerije u radu s inženjerijskim strojevima, sredstvima i opremom u provedbi inženjerijskih zadaća opće potpore. Na kraju je kao kruna obuke provedena zajednička obuka; izmještaj satnije taktičkom hodnjom, zaposjedanje područja i uspostava zapovjednog mjesta te provedba inženjerijskih izviđanja uz postavljanje različitih supozicija.

Tijekom obuke, pričuvnici su pokazali izniman trud i zalaganje kao i odgovoran odnos prema svim postavljenim zadaćama. Obuka je pružila i iznimno iskustvo djelatnom sastavu InžP u stjecanju novih iskustava i osobne profesionalne nadogradnje.

Zapovjednik pričuvne inženjerijske satnije InžP, poručnik Tomislav Bogojević izrazio je zadovoljstvo provedenom obukom kao i načinom provedbe i zalaganjem pripadnika, što je u konačnici rezultiralo vrlo uspješnom provedbom obućnih aktivnosti satnije.

Pripadnicima pričuvnog sastava koji su sudjelovali na obuci, zapovjednik Inženjerijske pukovnije pukovnik Miroslav Car uručio je prigodne uspomenice.

Objava Obuka pričuvnog sastava u Inženjerijskoj pukovniji HKoV pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti