Upućivanje pripadnika HRM-a u OPM KFOR

U operaciji potpore miru KFOR na Kosovu na dužnost stožernog časnika u NATO Advisory and Liasion Team (NALT) u srijedu 3. kolovoza 2022. godine upućen je pukovnik Davor Zdilar na rok od godinu dana.

Pukovnika Zdilara pred upućivanje u operaciju primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

“Zbog vaših postignuća u vojničkoj karijeri ne sumnjam da ćete funkciju koja vam je dodijeljena obnašati časno i profesionalno. Pred vama je izazov iz kojeg imate priliku steći nova znanja i vještine. Želim vam puno uspjeha”, rekao je zapovjednik HRM-a.

Pukovnik Davor Zdilar diplomirani je inženjer strojarstva. Pripadnik je Oružanih snaga Republike Hrvatske od 1997. godine. Od početka karijere u službi je Hrvatske ratne mornarice. Zapovjedno-stožernu izobrazbu završio je u SAD-u. Posjeduje međunarodno iskustvo stečeno na dužnosti u Združenom zapovjedništvu NATO-a (JFC) u Napulju. U misiju odlazi sa dužnosti časnika za vježbe u Središtu za obuku.

Temeljne zadaće operacije potpore miru KFOR na Kosovu su izgradnja sigurnog okruženja, potpora međunarodnim humanitarnim naporima, osiguranje provedbe potpisanih sporazuma te potpora razvoju Kosovskih snaga sigurnosti.

Upućivanje pripadnika HRM-a u OPM KFOR | Foto: HRM/ A. Špoljarić

 

Objava Upućivanje pripadnika HRM-a u OPM KFOR pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti