Sjećanje na admirala Vida Stipetića

Na jedanaestu obljetnicu smrti admirala Vida Stipetića, izaslanstvo Hrvatske ratne mornarice položilo je vijenac i zapalilo svijeću na mjesnom groblju Dol na otoku Braču

Na jedanaestu obljetnicu smrti admirala Vida Stipetića, u petak 10. lipnja 2022., izaslanstvo Hrvatske ratne mornarice položilo je vijenac i zapalilo svijeću u spomen na svog drugog zapovjednika, na njegovom posljednjem počivalištu na mjesnom groblju Dol na otoku Braču.

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice koji su služili u vrijeme admirala Stipetića i koji su imali priliku upoznati ga, pamte ga po njegovoj karizmi. Admiral Stipetić, osim iznimnih znanja koje je stekao na Vojnopomorskoj akademiji u Divuljama te na Višoj vojnopomorskoj akademiji 1973. u Sankt Peterburgu (Rusija), posjedovao je rijedak dar vođenja i zapovijedanja. Rođen 1937. u Ogulinu, admiral Stipetić bio je dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik Oružanih snaga RH od 1991. Dužnost zapovjednika HRM-a obnašao je od 1996. do umirovljenja, 2002. godine.

Odlikovan je Redom bana Jelačića, Redom hrvatskog pletera, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog trolista, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti te medaljom Oluja.

Objava Sjećanje na admirala Vida Stipetića pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti