Ministar Krstičević u obilasku požarišta kod Omiša

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obišao je u subotu, 11. kolovoza 2018. tijekom većeri požarište na području naselja Lokva Rogoznica kod Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ministar Krstičević sastao se na terenu s vatrogascima koji su bili angažirani na gašenju požara i pripadnicima Hrvatske vojske koji će tijekom noći nadzirati požarište te je pritom istaknuo kako se danas sustav domovinske sigurnosti pokazao efikasnim te da je požar stavljen pod kontrolu.

„Čestitao bih i zahvalio svim vatrogascima. Imali smo danas ogroman požar. Najveći požar ovog ljeta, koji je sad pod kontrolom“ rekao je ministar te dodao kako je u stalnom kontaktu s vatrogasnim zapovjednicima.

„Uspostavili smo sustav domovinske sigurnosti i sinergiju cijele države. Od samog početka angažirali smo puno zračnih snaga, 5 kanadera i 2 air tractora, koji su u sinergiji sa zemaljskim snagama požar stavili pod kontrolu“ istaknuo je.

„Vrlo je bitno otkriti požar na vrijeme. Mislim da smo to danas i napravili te smo popodne angažirali i zemaljske snage te hrvatsku vojsku kao dodatnu na požarištu. – rekao je ministar Krstičević.

„Imamo novo vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama i imamo dosta poboljšanja, ali i dalje moramo biti oprezni i spremni. Sustav se treba graditi dalje. Vidimo događanja u cijelom svijetu s elementarnim nepogodama i mi moramo biti spremni. Zbog toga je tu sustav domovinske sigurnosti kao koncept i partner za sigurnost. Svatko treba odraditi svoj dio posla i biti na terenu te upravljati, zapovijedati i kontrolirati situacijom na terenu. Zato sam i danas tu stigao da vidim koje ćemo daljnje korake trebati poduzeti“ zaključio je mnistar Krstičević.



Vijesti