Čestitka ministra Krstičevića zlatnim jedriličarima

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je 11. kolovoza 2018. čestitku ugovornom pričuvniku Oružanih snaga RH Šimi Fanteli te njegovom bratu Mihovilu na osvojenoj zlatnoj medalji u klasi 49er na svjetskom prvenstvu u jedrenju održanom u danskom gradu Aarhusu.



"Poštovani Šime, čestitam tebi i tvom bratu Mihovilu u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane na osvojenom naslovu svjetskih prvaka, velikom uspjehu za vas ali i za cijelu Hrvatsku. Ovim odličjem još ste jednom potvrdili vrijednost hrvatskog jedrenja ali i vrijednost hrvatskog sporta na najvišoj međunarodnoj razini. Vjerujem da će ova medalja biti motiv i za sva buduća natjecanja u kojima vam želimo puno sportskog uspjeha i sreće. Ponosni smo na svakog pripadnika Hrvatske vojske koji na ovako sjajan način prezentira Hrvatsku i hrvatski sport", stoji u čestitci ministra Krstičevića.  

Vrhunski sportaš, pripadnik pričuvnog sastava Oružanih snaga RH Šime Fantela, svjetski i olimpijski prvak, ovom je medaljom ušao u krug nekolicine svjetskih jedriličara koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima u različitim olimpijskim disciplinama.  U klasu 49er sa svojim bratom Mihovilom prešao je tek prije godinu dana, nakon što je s Igorom Marenićem, također ugovornim pričuvnikom Hrvatske vojske posljednjh desetak godina osvojio niz europskih i svjetskih odličja.



Vijesti