Dodjela beretki novim pripadnicima ZzKP

U vojarni "Petar Zrinski" u srijedu, 13. travnja 2022. godine, novo pridošlim pripadnicima Zapovjedništva za kibernetički prostor uručene su beretke

Tijekom šest mjeseci stažiranja, pripadnici ZzKP prolazili su specijalističke obuke i tečajeve sukladno dužnostima na koja su postavljeni te sudjelovali u jednoj od vježbi ZzKP ili drugih ustrojstvenih jedinica OSRH.

General-pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske zahvalio se pripadnicima ZzKP na njihovom profesionalnom i vojničkom izvršavanju zadaća, a novim pripadnicima zaželio uspjeh u budućem radu i životu. “Ova postrojba neizostavan je dio u sastavu naših oružanih snaga jer domena kojom se vi bavite stvara uvjete za djelovanje i rad ostalih sastavnica Hrvatske vojske.”

Načelnik Uprave za komunikacijsko-informacijske sustave, brigadni general Tolić poželio je novim pripadnicima da im se ispune njihovi snovi i planovi. “Od vas se očekuje da svoj posao obavljate profesionalno i odgovorno te da se svakodnevno usavršavate kako bi svoju postrojbu i Hrvatsku vojsku učinili spremnijom za suvremene izazove u kibernetičkom prostoru”, rekao je Tolić.

“Svojim nesebičnim radom i zalaganjem u proteklom razdoblju zaslužili ste nositi grb Zapovjedništva za kibernetički prostor, grb koji povezuje tradiciju postrojbi veze iz Domovinskog rata s digitalnom sadašnjosti i budućnosti OS RH i Zapovjedništva za kibernetički prostor kao tehnološki najnaprednije postrojbe. Čestitam novo pridošlim pripadnicima na uručenim beretkama. Nosite ih s ponosom, na čast Domovini, HV i svojim obiteljima,” istaknuo je brigadir Dabo.

Beretke s grbom ZzKP uručili su general -pukovnik Siniša Jurković, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH, brigadni general Anto Tolić, načelnik Uprave za KIS GS OSRH, brigadir Daor Dabo, zapovjednik ZzKP, pukovnik Davor Stanković, zamjenik zapovjednika – načelnik stožera ZzKP i časnički namjesnik Stipica Bolanča, prvi dočasnik ZzKP.

Objava Dodjela beretki novim pripadnicima ZzKP pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti