Hodnja pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u utorak 15. ožujka 2022. proveli su hodnju dijelom Slavonskog ratišta iz Domovinskog rata, od mjesta Slakovaca do Đeletovaca

Na spomen obilježju stradalim hrvatskim braniteljima i civilima sela Slakovaca, zapovjednik GOMBR-e brigadni general Mijo Validžić zapalio je svijeću, a molitvu odrješenja izmolio je vojni kapelan GOMBR-e fra Mato Vincetić.

Tijekom hodnje svijeća je zapaljena i na mjestu pogibije narednika Vinka Pinjuha, pripadnika Izvidničke satnije 5. gbr “Sokolovi”.

Narednik Vinko Pinjuh poginuo je 10. studenog 1995. u zadaći izviđanja, tada okupiranog područja sela Slakovci, Orolik i Đeletovci. Narednik Pinjuh zadnji je poginuli pripadnik 5. gbr “Sokolovi” koji je svoj život položio na oltar Domovine.

Za pripadnike GOMBR-e osim dostojanstvenog odavanja počasti ova hodnja bila je i provjera njihovih sposobnosti i tjelesne spremnosti.

Pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u utorak 15. ožujka 2022. proveli su hodnju dijelom Slavonskog ratišta iz Domovinskog rata, od mjesta Slakovaca do Đeletovaca | Foto: GOMBR/HKoV

Objava Hodnja pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti