Pripadnici ZSS-a proveli Temeljnu obuku skijanja

U okviru Vojnog planinarstva, pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga organizirali su i proveli Temeljnu obuku skijanja

Instruktori Zapovjedništva specijalnih snaga, organizirali su i proveli Temeljnu obuku skijanja za pripadnike Zapovjedništva specijalnih snaga u vremenu od 31. siječnja do 11. veljače 2022. godine sa ciljem razvoja vještina potrebnih za djelovanje u ekstremnim zimskim uvjetima.

Obuka je uključila upoznavanje s opremom koja se koristi tijekom djelovanja u snježnim uvjetima i načinom izvođenja osnovnih elemenata alpskog skijanja te dijelova elemenata turno skijanja. Također, obukom je obuhvaćeno i predavanje iz područja medicine, a koje se odnosi na pružanje prve pomoći pri mogućim skijaškim ozljedama te prevenciju hipotermije.

Skijanje je jedna od vještina koja djelatnicima ZSS-a pomaže tijekom provedbe zadaća u zimskim i ekstremnim uvjetima kao i u situacijama elementarnih nepogoda te ispomoći civilnim institucijama i stanovništvu.

Polaznici koji su završili obuku iskazali su veliku profesionalnost i istodobno postigli brzi napredak u savladavanju skijaških elemenata.

Objava Pripadnici ZSS-a proveli Temeljnu obuku skijanja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti