Sastanak prvih dočasnika Oružanih snaga zemalja osnivačica HQ MND-C

U Multinacionalnom divizijskom zapovjedništvu centar (HQ MND-C) u Székesfehérvár u Mađarskoj održan je sastanak za prve dočasnike Oružanih snaga triju zemalja osnivačica (Mađarske, Slovačke i Republike Hrvatske).

Sastanak je zamisljen i proveden kao dvodnevna aktivnost u kojoj su prvi dočasnici stekli detaljan uvid u dosadašnje procese te buduće planove i aktivnosti s naglaskom na selekciju dočasnika kandidata koji se upućuju na rad u zapovjedništvu, razvoj dočasničkog lanca potpore te pojedinačnu obuku pripadnika prije upućivanja i za vrijeme obnašanja dužnosti.

Dobrodošlicu trojici prvih dočasnika poželio je zapovjednik HQ MND-C, general-bojnik Denis Tretinjak te naglasio važnost uloge prvih dočasnika kako u nacionalnim tako i u ovom međunarodnom okviru u kojem djeluje HQ MND-C.

Prvi dočasnik HQ MND-C, časnički namjesnik Mario Mateljić je kroz uvodne prezentacije upoznao svoje kolege o provedenima aktivnostima te izazovima koji su pred daljnjim razvojem HQ MND-C s posebnom temom o načinu dostizanja pojedinačnih sposobnosti i obučnim aktivnostima u kojima je uključen dočasnički lanac potpore.

Tijekom aktivnosti prvi dočasnici su imali priliku i za kratak posjet vojnom muzeju u mjestu Pakozd gdje su upoznati sa dijelovima turbulentnih događaja iz zajedničke vojne povijesti.

Cjelokupni posjet je zaključen kao vrlo uspješan s obzirom da je po prvi puta proveden u ovakvom formatu s ambicijom da se ovakve aktivnosti provode redovito na godišnjoj osnovi.

 

Objava Sastanak prvih dočasnika Oružanih snaga zemalja osnivačica HQ MND-C pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti