Državni tajnik Jakop na obilježavanju Dana Grada Pleternice

Izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Ministarstva obrane Jakop nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pleternice povodom Dana Grada

Izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik u Ministarstvu obrane RH Zdravko Jakop nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pleternice koja je povodom obilježavanja Dana Grada Pleternice i blagdana sv. Nikole, njegova zaštitnika, održana u ponedjeljak 6. prosinca 2021. godine.

Na sjednici je prikazan film o projektima i planovima u Pleternici, dodijeljene su godišnje nagrade Grada, a prigodno su se obratili izaslanik predsjednika Vlade RH državni tajnik Ministarstva obrane RH Zdravko Jakop, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić.

Državni tajnik Jakop čestitao je Dan Grada svim mještanima istaknuvši kako je Pleternica mali grad koji svojim stanovnicima nudi mogućnost sigurnog i prosperitetnog življenja te sredina u kojoj se otvaraju nova radna mjesta i stvaraju nove vrijednosti.

“Grad Pleternica kao i cijela Požeško-slavonska županija u mnogim segmentima života i rada primjer su sinergije Vlade Republike Hrvatske i inventivne, proaktivne lokalne zajednice čiji je rezultat efikasno korištenje europski fondova” rekao je Jakop.

Istaknuvši da se Pleternica nalazi među 10 hrvatskih gradova s najviše povučenih sredstava europskih fondova, Jakop je naglasio da je tako impresivnim rezultatima pridonijela i usmjerenost Vlade i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na fokusirano usmjeravanje sredstva u ubrzani razvitak Slavonije, Baranje i Srijema.

“Vjerujem kako ćete i u narednom vremenu, ostvarujući zacrtane programe, ali i pronalazeći mogućnosti za nove kvalitativne iskorake, stvarati poticajno okružje, fokusirano na budućnost i na prosperitet Slavonije i Pleternice”, poručio je državni tajnik Jakop.

Objava Državni tajnik Jakop na obilježavanju Dana Grada Pleternice pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti