Pripadnici HV-a u Mađarskoj odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Povodom 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje pripadnici 1. HRVCON-a Zapovjedništva multinacionalne divizije – centar (HQ MND-C), sa sjedištem u Szekesfehervar u Mađarskoj, predvođeni zapovjednikom HQ MND-C general-bojnikom Denisom Tretinjakom obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991. Program je započeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća […]

Povodom 30. obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje pripadnici 1. HRVCON-a Zapovjedništva multinacionalne divizije – centar (HQ MND-C), sa sjedištem u Szekesfehervar u Mađarskoj, predvođeni zapovjednikom HQ MND-C general-bojnikom Denisom Tretinjakom obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991.

Program je započeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na centralnom vojnom groblju “Szentlélek Katonai Temető” u Szekesfehervaru u spomen na sve poginule i nestale branitelje i civile Domovinskog rata na području Vukovara i Škabrnje.

Polaganju vijenaca nazočili su veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić sa suradnicima, predstavnici hrvatske zajednice, pripadnici mađarske vojske predvođeni zamjenikom zapovjednika HQ MND-C brigadnim generalom Siposs Ernő Péter, nacionalni predstavnik Republike Slovačke brigadir Erich Hrehus te zapovjednici NATO postrojbi smještenih u Szekesfehervaru.

U crkvi sv.Imre u Szekesfehervaru pripadnici 1.HRVCON-a nazočili su svetoj misi koju je predvodio fra Vencel Toth.

Objava Pripadnici HV-a u Mađarskoj odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti