8. HRVCON u Poljskoj proveo topničko bojevo gađanje

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj proveli su bojevo topničko gađanje

Nakon više od dva mjeseca zajedničkog uvježbavanja pripadnici 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj proveli su u srijedu, 22. rujna 2021. bojevo topničko gađanje. Time je potvrđena spremnost pripadnika hrvatskog kontingenta.

Voditelj gađanja, poručnik Luka Pavičić rekao je: “Bila mi je čast voditi ovo gađanje jer znam da su svi naš pripadnici bili dobro pripremljeni i motivirani kako bi uspješno odradili postavljenu zadaću.”
Bojevo topničko gađanje pratio je i hrvatski vojni izaslanik u Republici Poljskoj, kapetan bojnog broda Joško Šantić koji je čestitao pripadnicima hrvatskog kontingenta na profesionalno odrađenoj zadaći, a
8. hrvatski kontingent posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Tomislav Vidošević.

Borbena grupa integrirana je u sastav 15. mehanizirane brigade vojske Republike Poljske, a sastavljena je od pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a koja je ujedno i vodeća nacija unutar Borbene grupe.

Objava 8. HRVCON u Poljskoj proveo topničko bojevo gađanje pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti