Canadair i Airtractori angažirani na požarištu kod Nina i Mratova

Jedan Canadair angažiran je na požarištu Mratovo, a dva Airtractora na požarištu Grbe kod Nina

Jedan Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažiran je u utorak, 14. rujna 2021. godine na požarištu Mratovo u Šibensko-kninskoj županiji.

Također, dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su na požarištu Grbe kod Nina u Zadarskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja), zračne snage su, zaključno s 14. rujna 2021., sudjelovale u gašenju 102 požara i to: 35 u Splitsko-dalmatinskoj, 24 u Zadarskoj, 38 u Šibensko-kninskoj, 3 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 66 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.
Kopnene snage PP NOS-a OS RH bile su angažirane 2. i 3. kolovoza sa 26 vojnika PP NOS-a OS RH na gašenju požarišta Seget Gornji (Splitsko-dalmatinska županija).

Tim besposadnih zrakoplovnih sustava angažiran je 14 puta i ostvario 14 letova sa BZS „ORBITER 3“ u trajanju 31.27 sati u cilju provedbe protupožarnih izviđanja i izviđanja opožarenih površina.

Objava Canadair i Airtractori angažirani na požarištu kod Nina i Mratova pojavila se prvi puta na MORH.Vijesti