Pripadnici OS Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetili Vukovar, Županju i Bošnjake

U sklopu sudjelovanja na vojnoj vježbi "Sava star", pripadnici Oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetili Vukovar, Županju i Bošnjake

U sklopu sudjelovanja na vojnoj vježbi “Sava star” koja se održava na vojnom poligonu “Gašinci” od 6. – 20. rujna 2021. godine, pripadnici Oružanih snaga Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetili su u subotu, 11. rujna 2021. godine Vukovar, Županju i Bošnjake.

Tom prigodom, u Vukovaru su obišli Memorijalni centar Domovinskog rata te Memorijalno groblje, gdje su zapalili svijeću i odali počast svim poginulim pripadnicima Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.

Nakon toga, posjetili su Županju, Zavičajni muzej “Stjepan Gruber” te spomen stadion NK “Graničar”, na kojemu je prvi puta odigran nogomet i tenis u Hrvatskoj, gdje su upravo Englezi 1880. donijeli prvu nogometnu i tenisku loptu. Nakon obilaska Županje, posjetili su općinu Bošnjake i Šumarski muzej.

Objava Pripadnici OS Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetili Vukovar, Županju i Bošnjake pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti