Topnici demonstrirali spremnost prilikom vježbovnog uzbunjivanja

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj, uspješno su u petak, 3. rujna 2021. proveli vježbu uzbunjivanja u sklopu Borbene grupe.

Vježbe uzbunjivanja redovite su zadaće Borbene grupe tijekom kojih se provjeravaju uvježbane taktike, tehnike i procedure koje se primjenjuju u slučaju stvarnog uzbunjivanja. Provodeći ovakve vježbe, pripadnici Borbene grupe pokazuju spremnost na djelovanje u okviru NATO-a.

Podsjetimo, 8. hrvatski kontingent sudjeluje u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u sastavu međunarodne Borbene grupe – Poljska s misijom pružanja vatrene potpore. Borbenu grupu – Poljska predvode oružane snage SAD-a te zajedno s pripadnicima oružanih snaga Republike Hrvatske, Rumunjske i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske broji više od 1100 pripadnika. Borbena grupa integrirana je u sastav 15. mehanizirane brigade vojske Republike Poljske, a razmještena je na sjeverozapadu zemlje u blizini grada Orzysza.

Objava Topnici demonstrirali spremnost prilikom vježbovnog uzbunjivanja pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti