Ministar Anušić i NGS OSRH general Kundid čestitali zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-26-judo-natjecanje-1024x683.jpg
Čestitka ministra Anušića zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko | Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić danas 26. travnja 2024. godine uputio je čestitke vrhunskim sportašicama, ugovornim pričuvnicama Hrvatske vojske, zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko, koje su ostvarile impresivne rezultate na Prvenstvu Europe u džudu u kategoriji do 70 kilograma.

“Ovi uspjesi dokaz su nedvojbene poveznice sporta i Hrvatske vojske koja će, zajedno s Ministarstvom obrane, uvijek biti podrška onima koji svojim radom i trudom dolaze do cilja”, rekao je ministar te podsjetio na važnost sporta za cjelokupan razvoj društva, ali i Hrvatske vojske: “Kroz sport i natjecanja promoviramo i Hrvatsku vojsku čije su pripadnice Barbara i Lara te na taj način pokazujemo kako snaga i izdržljivost uvijek pobjeđuju!”

Također, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Tihomir Kundid čestitao je Barbari Matić i Lari Cvjetko: “Draga Barbara i Lara, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske i u svoje osobno ime, čestitam vam na današnjem uspjehu. Vaše medalje rezultat su treninga i ustrajnosti, vaše izvrsnosti i srčanosti, kao i zajedničkog rada svih sportskih djelatnika koje povezuje iskrena ljubav i predanost etici i filozofiji juda.

Hrvatski vojnici, mornari, zrakoplovci, svi pripadnici Hrvatske vojske od srca vam iskreno čestitaju na osvojenoj zlatnoj i brončanoj medalji na Europskom seniorskom prvenstvu.

Budite ponosne na svoje rezultate kao što smo mi ponosni na vas.”

Naime, najbolja hrvatska džudašica i dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić osvojila je svoju prvu zlatnu medalju na europskim prvenstvima pobijedivši u finalu u Grkinju Elisavet Teltsidou u zagrebačkoj Areni.

Uspjeh hrvatskih džudašica pred hrvatskim navijačima upotpunila je Lara Cvjetko koja je u istoj kategoriji osvojila brončano odličje.

Čestitka ministra Anušića zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko | Foto: HINA/ Damir SENČAR/ ds

Objava Ministar Anušić i NGS OSRH general Kundid čestitali zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja