Zrakoplovna sastavnica 36. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/01/2022-01-14-kfor-b-1024x683.jpg
Zrakoplovna sastavnica 36. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo | Foto: HRZ/ I. Dundović

Zrakoplovna sastavnica 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) upućena je u petak 14. siječnja 2022. godine iz vojarne "Knez Trpimir" iz Divulja kod Trogira u operaciju potpore miru NATO-a u Republici Kosovo KFOR (Kosovo Force).

Zapovjednik sastavnice, ujedno i zapovjednik Eskadrile transportnih helikoptera 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i kapetan posade na helikopteru Mi-8 MTV1 pukovnik Stjepan Stepić, kojem je ovo jubilarni peti odlazak u misiju na Kosovo rekao je da su pripadnici kontingenta dobro pripremljeni, iskusni i spremni za još jednu misiju.

“Već dugi niz godina naši pripadnici daju svoj doprinos potpori izgradnje i održavanja mira i stabilnosti u Republici Kosovo pod okriljem NATO-ove operacije, a naša je uloga i ovoga puta potvrditi punu posvećenost što uspješnoj provedbi misije te dostojanstveno i časno predstaviti našu Domovinu”, naglasio je zapovjednik.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području aerodroma Slatina u Prištini, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba.

Objava Zrakoplovna sastavnica 36. hrvatskog kontingenta upućena na Kosovo pojavila se prvi puta na MORH.



Vijesti