Državni tajnik Jakop s iračkim državnim tajnikom Mutlag Al-Haidarijom

Državni tajnik Zdravko Jakop primio je u MORH-u državnog tajnika Jabbar Thajeel Mutlag Al-Haidarija iz Ministarstva obrane Republike Irak

Državni tajnik Zdravko Jakop primio je danas, 31. kolovoza 2021. u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske državnog tajnika Jabbar Thajeel Mutlag Al-Haidarija iz Ministarstva obrane Republike Irak koji je sa izaslanstvom u radnom posjetu Republici Hrvatskoj.

Državni tajnik Jakop je naglasio dobru suradnju posebice u okviru NATO misije u Iraku, kao i na području vojne industrije, te je napomenuo kako još ima dosta prostora za jačanje bilateralne obrambene suradnje dviju država. Posebice je istaknuo mogućnosti suradnje u području uvježbavanja i obuke, pri čemu je izdvojio novi vojnopomorski studij na engleskom jeziku u Splitu, zatim obuku u sklopu Središta za međunarodne vojne operacije “Josip Briški”, kao i područje vojno-tehničke suradnje. Naglasio je kako očekuje daljnji razvoj dosadašnjeg uspješnog angažmana hrvatske vojne industrije u toj državi, čemu Ministarstvo obrane pruža punu potporu.

Državni tajnik Jabbar Thajeel Mutlag Al-Haidari se zahvalio na mogućnosti da se održi današnji sastanak te je posebno zahvalio Republici Hrvatskoj u njezinim naporima u borbi protiv terorizma i putem aktivnog sudjelovanja u NATO obučnoj misiji u Iraku. Radni posjet Hrvatskoj ocijenio je uspješnim, posebice njihov posjet tvrtki HS Produkt, a istaknuo je i kako se nada da će iračka delegacija biti u mogućnosti posjetiti i predstojeću izložbu vojne industrije ASDA-a koja se krajem rujna ove godine održava u Splitu.

Uz državnog tajnika Jakopa, sastanku su nazočili veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Irak Ivan Jurić, direktor Glavnog stožera general-bojnik Ivica Olujić, ravnatelj Uprave za materijalne resurse Ivica Grebenar, kao i predstavnici Uprave za obrambenu politiku i Uprave za materijalne resurse Ministarstva obrane.

Objava Državni tajnik Jakop s iračkim državnim tajnikom Mutlag Al-Haidarijom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja