Ministar Banožić i admiral Hranj na nacionalnom groblju Arlington

Izaslanstvo MORH-a i HV-a odalo je počast umrlim i poginulim američkim vojnicima na nacionalnom groblju Arlington

U sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj s izaslanstvom su u četvrtak, 22. srpnja 2021. godine posjetili nacionalno groblje Arlington.

Izaslanstvu MORH-a i HV-a pridružio se i veleposlanik Republike Hrvatske u SAD-u Pjer Šimunović te vojni izaslanik SAD-a u Republici Hrvatskoj brigadir Matthew Denny.

Tom su prigodom položeni vijenci na grobu Neznanog junaka, a ministar Banožić istaknuo je kako je nesebična žrtva vojnika i njihova spremnost i hrabrost da svoj život u svakom trenutku polože za svoju domovinu, temelj slobode koju danas uživamo.

“Ne možemo se ne prisjetiti svih onih koji su kroz povijest položili svoj život za obranu svojih ideja i ideala, obitelji i domova, ne možemo ih zaboraviti i ne zahvaliti im što danas zahvaljujući njihovoj hrabrosti i časnom obavljanju vojničkog poziva te iskustvu koje su nam prenijeli, mi danas imamo moderne oružane snage sposobne i spremne za suočavanje sa svim izazovima koje se pred njih postave”, rekao je ministar Banožić.

Naime, nacionalno groblje Arlington posljednje je počivalište poginulih ili umrlih vojnika od američkog rata za neovisnost pa do vojnika stradalih za vrijeme rata u Afganistanu i Iraku.

Objava Ministar Banožić i admiral Hranj na nacionalnom groblju Arlington pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja