Ministar Banožić izaslanik predsjednika Vlade na otvorenju Biološko-edukacijskog centra

Ministar Banožić čestitao je u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje osobno ime cijelom projektnom timu na uspješnoj realizaciji ovog projekta

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić nazočio je u četvrtak, 29. travnja 2021. godine svečanom otvaranju Biološko-edukacijskog centra Virovi u Otočkim Virovima.

Otvorenju su nazočili i saborski zastupnik Mladen Karlić, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Otoka Milenko Drljepan.

Ministar Banožić pozdravio je i čestitao u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i svoje osobno ime cijelom projektnom timu na čelu s gradonačelnikom Otoka Josipom Šarićem na uspješnoj realizaciji ovog vrijednog projekta naglasivši kako su upravo tercijarne djelatnosti, u vrijeme korone, u gospodarskom smislu najviše stradale.

“Virovi imaju svoju povijest i uvijek su bili potencijal, međutim da bi se od potencijala došlo do turističkog proizvoda potrebna je određena infrastruktura. Svi vi koji ste sudjelovali u ovom projektu, odradili ste lavovski posao, od pripreme projekta, projektne dokumentacije i kandidiranja do same provedbe” rekao je Banožić.

Također, izrazio je uvjerenje da će se vrijeme koje dolazi iskoristiti za daljnji razvoj strategija kako bi kompletna infrastruktura bila u funkciji ovog projekta, te kako bi se djelatnost, uz školarce koji će prolaziti kroz ovaj centar, proširila i na dio tržišta koji uključuje lovstvo, ribolovstvo i boravak u prirodi, odnosno drugim turističkim proizvodima uključujući memorijalni turizam kao i nautiku na Dunavu.

“Siguran sam da ste napravili jako dobar posao i vjerujem da nećete stati samo na ovom objektu. Znam da imate planova koji su vezani i za prekograničnu suradnju te vam unaprijed čestitam i iskazujem vam podršku Predsjednika Vlade i u tim projektima isto kao i u promociji turističkih proizvoda koje ćete nuditi kroz ovaj Biološko-edukacijski centar” poručio je ministar Banožić.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić zahvalio se Vladi RH i ministru Banožiću na potpori razvoju projekata u županiji. “Samo znanjem, iskustvom i zajedništvom iskoristit ćemo naše potencijale”, rekao je župan Galić istaknuvši drvnu industriju, poljoprivredu i turizam kao najvažnija područja razvoja.

Gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić izrazio je zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog projekta istaknuvši da je ovaj centar početak jedne nove stranice po pitanju razvoja gospodarstva i turizma. “Vjerujem da ćemo pokazati i dokazati da se u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj može razvijati turizam”, istaknuo je.

Biološko-edukacijski centar Virovi izgrađen je u sklopu projekta Vrata Spačvanskog bazena, vrijednog 25 milijuna kuna, od čega su nepovratna sredstva Europske unije 19 milijuna kuna.

Objava Ministar Banožić izaslanik predsjednika Vlade na otvorenju Biološko-edukacijskog centra pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja