Ministar obrane Banožić s veleposlanikom Republike Koreje Kimom Dong-chanom

Ministar Banožić tijekom susreta rekao je kako pohvaljuje doprinos Republike Koreje u UN-ovim misijama

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u srijedu, 24. veljače 2021. godine u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Republike Koreje Nj.E. Kimom Dong-chanom.

Tom prigodom, ministar obrane zaželio je dobrodošlicu brigadiru Kyung Hwan Kimu koji će ujedno danas biti akreditiran kao vojni izaslanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj. Naime, ovo je prvi put da će Republika Koreja imati akreditiranog vojnog izaslanika u Republici Hrvatskoj.

Tijekom susreta, obje strane izrazile su zadovoljstvo održanim susretom te se složile kako prostor za uspostavu suradnje, između ostalog, postoji kroz Središte za međunarodne vojne operacije “Skupnik Josip Briški” u Rakitju. Inače, tamo se časnici, dočasnici i vojnici pripremaju za obnašanje dužnosti u međunarodnim vojnim operacijama i misijama.

Tom prigodom ministar Banožić rekao je kako pohvaljuje doprinos Republike Koreje u UN-ovim misijama.

“Vjerujemo kako je sudjelovanje naših zemalja u UN-ovoj misijama UNMOGIP u Indiji i Pakistanu, MINURSO u Zapadnoj Sahari i UNIFIL u Libanonu, također jedan od načina za razvoj naše obrambene suradnje”, zaključio je ministar obrane.

Veleposlanik Dong-chan kazao je kako Republika Koreja ima dobru suradnju s proizvođačima hrvatske obrambene industrije i kako će nastaviti jačati obrambenu suradnju dviju zemalja.

Objava Ministar obrane Banožić s veleposlanikom Republike Koreje Kimom Dong-chanom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja