Ministar Banožić s veleposlanikom Republike Indije Kumar Srivastavom

Ministar Banožić i veleposlanik Srivastava tijekom sastanka izrazili su želju za jačanjem bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja

Ministar obrane Mario Banožić sastao se u četvrtak, 11. veljače 2021. godine u Ministarstvu obrane s veleposlanikom Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Raja Kumara Srivastava.

Ministar Banožić i veleposlanik Srivastava tijekom sastanka izrazili su želju za jačanjem bilateralne obrambene suradnje dviju zemalja, ponajprije u okviru osposobljavanja pripadnika Oružanih snaga Republike Indije i Hrvatske vojske te promicanja hrvatske obrambene industrije na tržištu Indije.

Na sastanku se razgovaralo o suradnji u području kibernetičke sigurnosti i protuterorizma, a razmijenjena su i iskustva u borbi protiv pandemije koronavirusa gdje su obje strane izrazile nadu i želju za što uspješnijim suočavanjem s posljedicama.

Također, tijekom susreta se razgovaralo o doprinosu međunarodnoj sigurnosti kroz sudjelovanje u mirovnim operacijama UN-a, u kojima RH sudjeluje od rujna 1999. godine, a od kolovoza 2002. godine sudjeluje u Promatračkoj skupini UN-a u Indiji i Pakistanu (UNMOGIP).

Objava Ministar Banožić s veleposlanikom Republike Indije Kumar Srivastavom pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja