Obilježena prva godišnjica stradavanja pilota HRZ-a

Počast preminulim pilotima 93. krila bojniku Klarinu i natporučniku Baturini odalo je izaslanstvo HRZ-a predvođeno zapovjednikom brigadnim generalom Michaelom Križancem Prva godišnjica preminulih pilota 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine u tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior obilježena je danas, 27. siječnja 2021. godine u Zadru i Sinju. Polaganjem […]

Počast preminulim pilotima 93. krila bojniku Klarinu i natporučniku Baturini odalo je izaslanstvo HRZ-a predvođeno zapovjednikom brigadnim generalom Michaelom Križancem

Prva godišnjica preminulih pilota 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bojnika Marina Klarina i natporučnika Tomislava Baturine u tragičnoj nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior obilježena je danas, 27. siječnja 2021. godine u Zadru i Sinju.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na grobu bojnika Marina Klarina na Gradskom groblju u Zadru, uz njegovu obitelj, počast je odalo i izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje je predvodio zapovjednik HRZ-a brigadni general Michael Križanec. U izaslanstvu su bili i zapovjednici 93. krila i 393. eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a pukovnik Krešimir Ražov i bojnik Hrvoje Andrija Puškarić.

Također, obitelj i izaslanstvo HRZ-a, na čelu s brigadnim generalom Michaelom Križancem, odali su počast i drugom pilotu, natporučniku Tomislavu Baturini polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju u Sinju.

Svete mise zadušnice za poginule pilote u crkvi Marije Kraljice mira u Zadru i u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju služio je kapelan vojne kapelanije iz vojarne „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku don Ivo Topalović.
Bojnik Marin Klarin i natporučnik Tomislav Baturina tragično su preminuli u nesreći pada helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće 27. siječnja 2020. godine.

Objava Obilježena prva godišnjica stradavanja pilota HRZ-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja