Ministar Banožić razgovarao s crnogorskom ministricom obrane

Ministar Banožić i ministrica Injac potvrdili su dobru suradnju dviju susjednih zemalja čime se doprinosi sigurnosti građana i cjelokupne regije

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić razgovarao je telefonom u srijedu, 13. siječnja 2021. s ministricom obrane Crne Gore Oliverom Injac.

Tijekom razgovora potvrđen je nastavak jačanja bilateralne suradnje Hrvatske i Crne Gore čime se doprinosi sigurnosti građana dviju susjednih zemalja, ali i cjelokupne regije.

Ministri su razgovarali o nastavku procesa euroatlanske integracije zemalja regije te o bilateralnim i multilateralnim aktivnostima u okviru međunarodnih saveza i inicijativa.

Kao važno područje suradnje istaknuta je vojna izobrazba, s obzirom da značajan broj pripadnika Vojske Crne Gore polazi gotovo sve razine izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu, a crnogorski kadeti polaze studije Vojnog pomorstva i Vojnog vođenja i upravljanja.

Također, ministar Banožić se osvrnuo na 2020. godinu koja je bila zahtjevna u globalnim razmjerima, a posebno za Hrvatsku koja se uz pandemiju Covid-19 istovremeno nosi s potresima koji su pogodili Zagreb i Sisačko-moslavačku županiju.

Ministrica Injac izrazila je podršku građanima Hrvatske zbog potresa koji su zadesili Zagreb u ožujku i Sisačko-moslavačku županiju krajem 2020. godine kao i zbog situacije s pandemijom istaknuvši: “Suosjećam s hrvatskim narodom. Spremni smo i željni pomoći”.

Ministar Banožić razgovarao s crnogorskom ministricom obrane

Objava Ministar Banožić razgovarao s crnogorskom ministricom obrane pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja