Ministar Banožić obišao potresom pogođena područja Siska i Petrinje

Ukoliko bude potrebe Hrvatska vojska je na raspolaganju i pomoći će građanima Sisačko - moslavačke županije, poručuje ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 28. prosinca 2020., zajedno sa predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, predsjednikom RH Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem te ministrima Medvedom, Božinovićem, Horvatom i Berošom, područje Siska i Petrinje, nakon snažnog potresa koji je jutros pogodio Sisačko-moslavačku županiju.

Tijekom obilaska izraženo je zadovoljstvo što u potresu nitko nije stradao te je najavljeno kako će se nastojati nastalu materijalnu štetu čim prije sanirati.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je između ostalog da su došli podržati sugrađane u Sisačko-moslavačkoj županiji koju je pogodio jutrošnji potres te da će građanima biti na raspolaganju sve službe, uključujući i Hrvatsku vojsku.

Ministar obrane Mario Banožić tim povodom je rekao: “Ukoliko bude potrebe Hrvatska vojska je na raspolaganju i pomoći će građanima Sisačko – moslavačke županije. Suosjećam sa svima koji su pretrpjeli potres i strah.”

Pripadnici Hrvatske vojske aktivno sudjeluju u pomoći civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske. Angažiraju se temeljem zahtjeva i u skladu sa procjenama nadležnih civilnih institucija, a brzim i učinkovitim reakcijama dokazuju kako su na raspolaganju uvijek kada je to potrebno.

U vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji smješteni su pripadnici 1. mehanizirane bojne Tigrovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske i mogu se angažirati u slučaju potrebe.

Objava Ministar Banožić obišao potresom pogođena područja Siska i Petrinje pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja