Ministar Banožić na otvorenju Kuće hrvatske hrane “CROTASTE”

Ministar je pozdravio prepoznavanje novih prilika od strane resornog Ministarstva poljoprivrede kojima se jača domaća poljoprivredno-prehrambena proizvodnja

Ministar obrane RH Mario Banožić nazočio je u petak, 18. prosinca 2020. godine na svečanom otvorenju Kuće hrvatske hrane “CROTASTE”, promotivno-prodajnog centra i platforme za promociju i plasman hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Uz ministra obrane, otvorenju su nazočili izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, direktor Agroklastera d.o.o. Zdenko Podolar, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić i drugi.

Ministar Banožić zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovoj projektnoj aktivnosti i podržali realizaciju projekta istaknuvši: “Ovaj projekt stavlja moju Slavoniju, našu Slavoniju, u poziciju da budemo uistinu generator razvoja u poljoprivredno prehrambenoj proizvodnji. Dakle, jedan korak koji će biti doprinos jednom ukupnom rezultatu”. Osvrnuvši se na aktualnu situaciju s pandemijom koja je uzrokovala između ostalog i ograničenja u slobodi kretanja roba, ministar je pozdravio prepoznavanje novih prilika od strane resornog Ministarstva poljoprivrede, kojima se jača domaća poljoprivredno-prehrambena proizvodnja. “Na taj način pripremamo se za buduća vremena koja nadam se, neće biti ovako teška. Vjerujem da će se ponovo uspostavljenom slobodom kretanja roba, hrvatski proizvodi pronaći na stolovima izvan Republike Hrvatske i tako promovirati našu Slavoniju, ali i ostale županije koje su uključene u ovu projektnu aktivnost te činiti onaj ukupan agregat u gospodarstvu u poljoprivredno-prehrambenoj proizvodnji” istaknuo je Banožić.

Izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministrica poljoprivrede Marija Vučković također se zahvalila svima koji su kroz godine pridonijeli ovom projektu. Rekla je kako u ovim teškim vremenima pandemije COVID-19 građani prepoznaju stratešku važnost hrvatske poljoprivrede i okreću se domaćoj proizvodnji. “Na nama je u Ministarstvu poljoprivrede da svojim mjerama s jedne strane jačamo produktivnost kako bismo bili konkurentni, a s druge strane da promoviramo vrijednost hrvatske poljoprivredne proizvodnje” naglasila je ministrica Vučković.

Direktor Agroklastera d.o.o. Zdenko Podolar je istaknuo kako je otvaranje Hrvatske kuće hrane nastavak misije povezivanja malih proizvođača i pomoći istima da budu konkurentniji i da lakše plasiraju svoje proizvode. Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić je, uz zahvalu svima koji su sudjelovali u realizaciji, rekao kako se na ovaj način građanima pruža prilika za kupnjom kvalitetnih i domaćih proizvoda odnosno zdrave hrane.

Ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Krunoslav Dugalić poželio je svima dobrodošlicu u Kuću hrvatske hrane istaknuvši kako je ista otvorena za proizvođače iz cijele zemlje s težnjom da se svima pruži ista prilika, a prednost pri plasmanu će imati proizvodi s oznakama europske kvalitete.

Cilj platforme je osigurati malim i srednjim proizvođačima s područja Republike Hrvatske mjesto za promociju i prodaju u centru Zagreba kako bi im se pružila podrška u plasmanu domaćih proizvoda.

Objava Ministar Banožić na otvorenju Kuće hrvatske hrane “CROTASTE” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja