Vlada RH o prijedlogu odluke o posebnoj nagradi pripadnicima HV-a

Pripadnicima Oružanih snaga RH – zdravstvene službe utvrđena je posebna nagrada u iznosu od 10 posto od osnovne plaće pripadnika

Na 27. sjednici Vlade Republike Hrvatske koja je održana u ponedjeljak, 7. prosinca 2020. godine jednoglasno je prihvaćen prijedlog Odluke o posebnoj nagradi pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske – pripadnicima zdravstvene službe koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19.

Tom prigodom, ministar Banožić još jednom je pohvalio angažman i profesionalizam Hrvatske vojske istaknuvši kako brzim i učinkovitim reakcijama Hrvatska vojska dokazuje kako ispunjava svoju ustavnu misiju i zadaću te kako je uvijek na raspolaganju svom narodu.

“Predlaže se donošenje Odluke kojom se pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske – zdravstvene službe koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19, utvrđuje posebna nagrada u iznosu od 10 posto od osnovne plaće pripadnika. Navedena nagrada isplaćivat će se pripadniku za vrijeme koje je sukladno odluci Ministarstva obrane proveo na obavljanju poslova u djelatnostima koje pružaju zdravstvenu skrb oboljelima od bolesti COVID-19”, rekao je ministar obrane.

Podsjetimo, pripadnici Hrvatske vojske angažirani su u radu otvorenog stacionara u Areni Zagreb, a u radu stacionara angažirani su medicinski timovi, ukupno tri liječnika i šest medicinskih tehničara ili sestara te pripadnici Oružanih snaga RH zaduženi za logističku pomoć. Kroz smjenski rad ukupno će biti uključen 21 pripadnik Hrvatske vojske.

Angažirani su i pripadnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu koji pružaju pomoć Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu (dva liječnika na tjednoj bazi pružaju potporu funkcioniranju Zavoda i praćenju epidemiološke situacije u gradu Zagrebu) i Hitnom zračnom medicinskom prijevozu na otoku Krku (dva liječnika i dva medicinska tehničara na tjednoj bazi sudjeluju u hitnom zračnom medicinskom prijevozu).

Također, pripadnici Hrvatske vojske pružaju i pomoć Županijskom zavodu za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u Gospiću (jedan liječnik na tjednoj bazi pružao je ispomoć u praćenju epidemiološke situacije).

Objava Vlada RH o prijedlogu odluke o posebnoj nagradi pripadnicima HV-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja