Dodijeljeni činovi poručnika kadetima HVU “Dr. Franjo Tuđman”

"Ovo je važan dan kojega ćete se sjećati cijeli život“, rekao je general Pađen

Na Hrvatskom vojnom učilištu “Dr. Franjo Tuđman”, u ponedjeljak, 2. studenoga 2020. godine održana je dodjela činova kadetima 13. naraštaja diplomskih i 14. naraštaja preddiplomskih sveučilišnih vojnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje.

Sveukupno je 25 kadeta dobilo prvi časnički čin, časnički bodež, rješenje o prijemu u djelatnu vojnu službu te odluku o rasporedu u postrojbe Hrvatske vojske koje su im uručili zapovjednik HVU-a general-pukovnik Mate Pađen i zapovjednik Kadetske bojne “Predrag Matanović” satnik Hrvoje Šimleša.

U svom obraćanju general Pađen čestitao je kadetkinjama i kadetima na dodjeli prvog časničkog čina. „Ovo je važan dan kojega ćete se sjećati cijeli život“, rekao je general Pađen. Naglasio je kako su se kadeti opredijelili za vojni poziv što znači da su dvadeset četiri sata na raspolaganju, a to nije jednostavno i lagano. Hrvatsko vojno učilište ih je pripremalo za sve izazove koji ih čekaju u budućnosti, a kroz cjeloživotno obrazovanje sigurno će se vraćati na Učilište. Također, general Pađen je rekao da je izvršenje zadaća za vojnika prva zadaća koja se treba bespogovorno izvršavati, a na svakom od njih je odgovornost što će biti i kakvi će biti u karijeri.

Objava Dodijeljeni činovi poručnika kadetima HVU “Dr. Franjo Tuđman” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja