Održana misa zadušnica povodom Dana svih svetih i Dušnog dana

U crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana u ponedjeljak, 2. studenog 2020. godine u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu tradicionalno je služena misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Misno slavlje održano je uz poštivanje svih epidemioloških mjera,a predvodio ga je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan.

Misnom slavlju nazočio je ministar obrane Mario Banožić sa suradnicima, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, glavni inspektor obrane general-pukovnik Drago Matanović, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i braniteljskih udruga.

Ministar Banožić kazao je kako se ovih dana sjećamo svih dragih ljudi koji više nisu s nama, a posebno pripadnika Hrvatske vojske.

“Sjećamo se i naših branitelja koji su nam osigurali da danas možemo živjeti u svojoj Domovini. I u ovoj prilici iskazujemo posebno poštovanje prema svakoj žrtvi Domovinskog rata, posebno onima koji su svoje živote položili za Domovinu”.

U svojoj propovijedi, msgr. Bogdan kazao je kako se ovih dana na osobit način obnavljaju veze s našim najmilijima.

“Smrt čuva ono što život ne može, a ovih dana osjećamo čvrstu vezu s našim pokojnicima, vezu koja šalje duboku kršćansku poruku. Kako mi kršćani odgovaramo na smrt? Mi odgovaramo vjerom u Boga s pogledom čvrste nade koja se temelji na smrti i uskrsnuću Isusa Krista, to je temelj naše nade, nade u vječni život. Naša nada počiva upravo u ljubavi Kristovoj s križa”, poruka je monsinjora Bogdana koji ističe kako na današnji dan Crkva želi reći kako ljudski život ima svoj smisao ako znamo da smo rođeni za vječni život i ako znamo razumjeti Kristove riječi: gdje ti je blago, tu će ti biti i srce.

Nakon svete mise, izaslanstva MORH-a i Hrvatske vojske položila su vijenac i zapalili svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”.

Objava Održana misa zadušnica povodom Dana svih svetih i Dušnog dana pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja