Ministar Banožić na sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti

Na konstituirajućoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti ministar Banožić imenovan članom Koordinacije

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je 9. listopada 2020. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na konstituirajućoj i radnoj sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti na kojoj je imenovan članom Koordinacije.

Sjednicom Koordinacije je predsjedao potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ujedno predsjednik Koordinacije.

Zbog izmjena nadležnosti tijela državne uprave, nastalih temeljem novog Zakona o djelokrugu i ustrojstvu tijela državne vlasti, došlo je i do promjene sastava Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Sastav Koordinacije čine: potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja kao predsjednik Koordinacije, savjetnik za nacionalnu sigurnost Predsjednika Republike Hrvatske, potpredsjednici Vlade i ministri unutarnjih poslova i financija, obrane, vanjskih i europskih poslova, pravosuđa i uprave, mora, prometa i infrastrukture, gospodarstva i održivog razvoja te zdravstva, kao i glavni ravnatelj policije, načelnik Glavnog stožera OSRH, predstojnica Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, ravnatelji Sigurnosno-obavještajne i Vojne sigurnosno-obavještajne agencije te Zavoda za sigurnost informacijskih sustava. Uz navedene članove, a imajući u vidu nadležnosti Ministarstva poljoprivrede važne sa stajališta nacionalne sigurnosti, na prijedlog predsjednika Koordinacije odlučeno je da članica bude i ministrica poljoprivrede, kao i predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Na sjednici je istaknuto kako su sve sastavnice sustava domovinske sigurnosti učinkovito djelovale u odgovoru na epidemiju COVID-19 i posljedice potresa na području Zagreba. Razmatrano je stanje kibernetičke sigurnosti i sigurnosti informacija te su definirane obveze i dinamika izrade Godišnjeg plan rada Koordinacije za 2021. godinu.

Objava Ministar Banožić na sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja