Ministar Banožić na dodjeli priznanja “Veliko zlatno srce”

Iznimno mi je drago što je priznanje dobio čovjek za kojeg su branitelji i Domovina svetinja što je nebrojeno puta svojim djelovanjem pokazao, poručio je ministar Banožić

Ministar obrane Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH sudjelovao je u petak, 9. listopada 2020. godine na dodjeli 8. priznanja “Veliko zlatno srce”.

Priznanje potpredsjedniku Vlade RH i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u Zagrebu dodijelila je Udruga branitelja Domovinskog rata “Zagrebački velesajam”, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s drugim udrugama i organizacijama proizašlih iz Domovinskog rata za izniman doprinos u stvaranju slobode i samostalne Republike Hrvatske, očuvanju i širenju istine o Domovinskom ratu.

Čestitavši dosadašnjim dobitnicima “Velikog zlatnog srca” i sadašnjem dobitniku ministru Medvedu, ministar Banožić je istaknuo kako danas priznanje dobiva čovjek za kojeg su branitelji i Domovina svetinja što je nebrojeno puta svojim djelovanjem pokazao.

“Kao ministar učinio je mnogo za hrvatske branitelje, da se svi oni osjećaju kao dio jedne velike obitelji, a kao čovjek visokih moralnih načela, vjeruje i živi ono za što su se on i svi hrvatski branitelji borili i žrtvovali”, rekao je ministar Banožić naglasivši kako ministar Medved i Vlada imaju isti cilj, boriti se kako bi vrijednosti i uspomene na sve poginule branitelje postale dio srca mlade Hrvatske za one koji dolaze.

Ministar Medvenna dodjeli priznanja “Veliko zlatno srce” | Foto: MORH / F. Klen

Ovogodišnji dobitnik priznanja ministar Tomo Medved tom prigodom zahvalio je na priznanju istaknuvši: “Puno nagrada sam u životu primio, ali ovo je jedno od najdražih priznanja upravo zato što ga primam od hrvatskih branitelja, od ljudi koji su prošli Domovinski rat, koji razumiju te emocije i prepoznaju napore i sve što radimo u Ministarstvu hrvatskih branitelja”, rekao je ministar Medved i posebno zahvalio predsjedniku Udruge Željku Baći, kao i svim članovima Udruge i hrvatskim braniteljima koji su prepoznali njegov rad.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata, uz poziv da zajedno nastavimo ustrajno raditi na tome kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo”, poručio je Medved.

Objava Ministar Banožić na dodjeli priznanja “Veliko zlatno srce” pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja