Državni tajnik Jakop na 10. obljetnici ZTC-a

Povodom obilježavanja 10. obljetnice u prostorijama ZTC-a izložen je eksponat legendarnog zrakoplova MiG-21 ratnog imena „Osvetnik Dubrovnika“

Državni tajnik Zdravko Jakop nazočio je u ponedjeljak, 14. rujna 2020. godine obilježavanju 10. obljetnice Zrakoplovno-tehničkog centra.

Obljetnici su nazočili i drugi predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Oružanih snaga RH, a tom prigodom ZTC je, u koordinaciji i uz potporu Ministarstva obrane, izložio eksponat legendarnog zrakoplova MiG-21 ratnog imena “Osvetnik Dubrovnika”, kojim je umirovljeni brigadir Ivan Selak u svibnju 1992. preletio iz JNA na hrvatsku stranu.

Državni tajnik Jakop je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom sa ZTC-om zaželjevši im uspješan put prema daljnjoj izgradnji i unapređenju poslovanja.

“Upravo je održavanje zrakoplovne tehnike HRZ-a i vaša temeljna zadaća, stoga možemo reći kako vaš rad izravno utječe i na operativnu spremnost Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Zbog navedenog, ne može i ne smije biti kompromisa oko kvaliteta vašeg rada”, poručio je Jakop.

Predsjednik Uprave Zrakoplovno-tehničkog centra Ivica Grebenar je rekao kako je povodom 10. obljetnice Zrakoplovno-tehničkog centra, a koji nastavlja tradiciju Zrakoplovno-tehničkog zavoda koji je do 2010. bio dio MORH-a, upriličeno otkrivanje eksponata aviona MiG-21, poznatijeg pod nazivom “Osvetnik Vukovara”.

“Upravo avion MiG-21 odražava sedamdesetogodišnju tradiciju održavanja vojnih zrakoplova na ovom mjestu, a ujedno je simbol zrakoplovstva u Domovinskom ratu i zato je upriličen ovaj događaj”, zaključio je Grebenar.

Objava Državni tajnik Jakop na 10. obljetnici ZTC-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja