Hrvatska vojska pomoći će u uklanjanju dijela tornja zagrebačke katedrale

Ovaj zahtjevan i jedinstven posao vodi nas u razmatranje istine da smo dobrim djelima u životima uvijek Božji suradnici, poručuje kardinal Bozanić | Foto: MORH / F. Klen

Na zamolbu Zagrebačke nadbiskupije pripadnici Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske bit će angažirani na uklanjanju vrha sjevernog zvonika zagrebačke katedrale oštećene u snažnom potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine.

U toj je prigodi, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u četvrtak, 16. travnja 2020. godine točno u podne predvodio molitvu i blagoslov radnika kod kipa Blažene Djevice Marije ispred zagrebačke katedrale kako bi svi angažirani uspješno i sigurno obavili posao uklanjanja sjevernog tornja s katedrale.

 

“Da bi oštećenost na našoj katedrali bila zacijeljena, potrebni su nam ljudi, njihovo znanje, spremnost i odvažnost, ljudi koji očituju ne samo darovane sposobnosti već očituju i ljubav. Ova ja katedrala znak Isusove uskrsne pobjede nad grijehom i smrću. Ovaj zahtjevan i jedinstven posao vodi nas u razmatranje istine da smo dobrim djelima u životima uvijek Božji suradnici”, poruka je kardinala Bozanića.

Na kraju, kardinal Bozanić je poručio: “Zato ovom molitvom zamolimo Božju pomoć, da štiti i čuva voditelje radova i radnika. Ova katedrala je stvarnost koja obuhvaća puno više od vjerničke zajednice, ona stoji kao simbol i iskrena poveznica cijelog hrvatskog naroda, a svojim značenjem seže do srca diljem svijeta”.

Hrvatska vojska pomoći će u uklanjanju dijela tornja zagrebačke katedrale

Flickr galerija

Objava Hrvatska vojska pomoći će u uklanjanju dijela tornja zagrebačke katedrale pojavila se prvi puta na MORH.



Najave