Plenković i Krstičević na 56. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji

Predsjednika Vlade Andrej Plenković i ministar obrane Damir Krstičević 15. i 16. veljače sudjeluju na 56. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji

Predsjednika Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman sudjelovat će 15. i 16. veljače 2020. godine na 56. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Riječ je o redovitoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji koja se kroz posljednjih pet desetljeća etablirala se kao vodeći globalni forum za raspravu o temama sigurnosne politike.

Na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovat će vodeći politički lideri i predstavnici međunarodnih organizacija, a razgovarat će se između ostalog o multilateralizmu i promjenama međunarodnog poretka, klimatskoj sigurnosti, globalnoj trgovini, sigurnosnoj situaciji u Perzijskom zaljevu i Aziji te o budućnosti Europske Unije.

Na marginama Münchenske sigurnosne konferencije planiran je sastanak predsjednika Vlade Plenkovića i ministra Krstičevića s glavnim tajnikom NATO-a Stoltenbergom i s njemačkom ministricom obrane Kramp-Karenbauer.

Objava Plenković i Krstičević na 56. Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji pojavila se prvi puta na MORH.



Najave